Follow by Email

Saturday, June 30, 2012

Futsal Hari neh

salam . ohhh , such a wonderful game today with HUHA fc . we won a grouping game with a big score . haihhh , tayah nak BI sangat lahhhh . sayang final tadi , serius sayang ! kami leading sbijik dah . sia sia aku score hampa boleh main2 lagi . ouhhhhhh , nope , satu team punya salah . aku bangga ngan hampa , tapi hari neh teruk aku kena bantai . CELAKA budak2 Kolej . sampai lebam2 la kaki aku , kadang2 trpikir gak kaki aku neh tempat sepak terajang ka paa . Guys ,tengs ambik berat kat aku . HAHA . angkat aku sume , serius really appreciate it . hampa dah standart cara awek layan balak jaa . HAHA . 2 hari aku rasa bosan dan sangat sunyi , ade awek pon macam xde jee . LOL ~!! sikit agi nak masuk sem:) yeah , balik sana  cuci minda nak score sem depan . tanak main2 dah , about ftsal one day aku akan tinggakan hang sebab aku nak pakai kaki aku lama lagi . N to all yang terasa ngan aku aku mintak maaf , not in mood actually . FUCK !!! . naseb blog ade , boleh la melepas tekanan sikit ! salam 

Thursday, June 28, 2012

Team mate PSASIAN . FUTSAL 2012






Nur Balqish Bt Mohamed Sabri

nama dye sedap tak ? orangnye cantik tak ? comel ke ? lawa ke ? haaaa , ni mai nak habaq laaa . aku kenal dye neh masa aku kerja expo tempoh hariii . aku start kerja expo neh 24/5 tahun ne lahhh . cerita cerita terus kerja ja ape benda ye tak ? macam mana pulak aku boleh dapat kerja neh . haaaa , 2 yang penting . punca semua benda neh jadi . time 2 , aku baru abeh praktikal . bosan la dok umah kan xda apa nak buat ,so member aku kasi lah aku lubang kerja jaga expo . mula mula dye cakap kat Lumut , aku pon ambik no bos terus hallo hallo . pastu bos 2 nak la jumpa aku kann ? aku pon pegi . beriya dye mintak aku punya photostat IC goyang la orang dok bawak lari barang dye kann ? aku pon bagi lah pasal aku neh bukan penyamun pon nak goyang buat apa kann ? HAHHA . macam aku cakap lah , 24 2 aku start la keja , mula mula aku kerja sorang . lepas 2 dye kata ada budak pompuan nak masuk nanti . minggu depan hari isnin , so sblum budak 2 masuk aku kerja sorang2 laaa . kadang2 bos datang tolong , kalau xpon adik ipar bini dye datang tolong . macam 2 la kebiasaan aku kerjaa . sampai la plak hari isnin 2 , budak pompuan yang aku cakap masuk 2 pon masuk laahhhh . dye laaa Nur Balqish Bt Mohamed Sabri 2 . muka nak kerek , hidung nak kerek . muka lagi laaa . nak mintk kaki . HAHA . aku pon start la keja ngan dye . haaaa , kat sini la orang kata macam mana cinta 2 jadi . hahaha . mula mula kena bahan , lepas 2 jadi kenyataan . tapi jodoh tak panjang kerja ngan dye , aku berenti hari sabtu . lepas 2 kita orang contact kat fon jelha kan ? sampai la 9 HB 6 . haah , tarikh 2 lah aku caple ngan dye . time aku kerja ngan dye aku neh dah la pemalu , kerja plak ngan pompuan memang tak la ! . tapi aku neh ngan pompuan memang caring sikit . aku bukak kedai pukul 9.30 pagi siap sapu sampah sume , kirenye dye datang aku soh membongkankang jelha kat kerusi malas kat belakang 2 . memang manje lah dye dengan aku kan ? makan aku beli , minum aku beli , duit sale aku kira . dah terbiasa manjaa , bila ada orang ganti aku lain pulak laa care layanan dye kan pasal semua orang tak sama cara dye  , hahaa . macam2 la dye merungut kat aku . budak 2 soh basuh baju la , kedai tak bersih laaa macam macam lagi la . yang paling tak tahan 2 si balqish neh sanggup buang muntah dye . gila mak ai , kalau aku memang tak laa . pakat kena terajang jelha budak 2 . haha , sian kat dye . kejam kan mamat lolipop nehh . HAHAHA . letih pulak nak tulis panjang2 . sekarang aku ngan dye neh laaa . si manjaa , si cantik , si comel , si gemuk , si bantal busuk ! HAHAHA . semoga hubungan neh direstui dunia dan akhirat . kita lelaki kan ? kenalah jaga anak dara orang elok2 . moga2 selamat . selamat tinggal masa lalu selamat sampai hidup baru :)))))

Tuesday, May 15, 2012

blog . dunia sebenar anda . yeahhh

salam . lama tak update blog . yelah kan busy . aku mula engat memang nak teruskan ngan blog baru , tapi rasa lain . tak sama ngan blog ni . so,aku rasa better aku teruskan ngan blog nehh . cerita pasal praktikal ,aku habis awal praktikal sem nehh . nak rasa la cuti sikit lagi pun bulan 6 nehh aku ada game ftsal kat poli . so,masa yang ada nehh ,aku keep train n jog setiap pagi nak cari stamina lebihh . sebab apa?sebab aku taw bila aku sampai poli nanti ,memang muntah kalau xdak angin . yang bawak plak coach yang berkaliber jugak lahh . cik wan , sangat sporting . aku rasa bangga jugaklah even aku tengah praktikal dye sanggup uruskan surat cuti untuk aku semata2 nak aku turun train . huhh . semngat datang nehhh . tak sabar nak harumkan nama PSAS . tunggu la awak sampai sana nanti . UIA ,tunggu team PSAS datang langgar tempat hampa nnti . HAHA . salam 

Thursday, March 1, 2012

new bloggggg . yeah

usssssssha blog baru . lol lol lol . HEHE . dimana kawan , cinta dan semua benda bermula semula :) 

Friday, February 10, 2012

kami kawan sampai mati



























































































kisah rakan-rakan . haha

huh . smalam aku klua rumah sakit terus g ftsal . dalam 6 orang mmber aku tengok sorang too senyap aje . selalunya dialah yang paling bising .  aku prasan laa kann ? dah abes main aku ajak dye lepak minum , den aku tanya . nape ? haha . adalahhh katenye . den aku korek3 , klua satu ayat . time macam nilah kita tahu sapa kawan kita . haha . terus dye crita semua . dye bagitaw la dulu dye caple 5 tahun kot , seorang rakan yang aku kenal dari darjah 5 ,memang periang sangat kot , tapi bila dah jadi macam nehh ta best ahh kann ? rupanya dye dah brakeee . awek dye dah stahun tinggal dye den trus ajak kawen . rupanya dah berisi . gila sedihh oo critaaa . cukup ahh . aku sendiri pon sedih . toolah pompuan . sorang pon ta bole pakai . huh 

Wednesday, February 8, 2012

wajah wajah juara muda ~!!! yeah !!





















<3<3<3<3<3

yeahhhh :) behave yourself :))(

Ooh … alangkah indahnya, jika dua jiwa yang bertengkar - tapi karena mencintai satu sama lain, tetap berjalan bergandengan tangan.

Banyak orang mengagung-agungkan kesucian dan kemuliaan cinta, tapi saat marah berbicara kasar dan saling membuang satu sama lain.

Jika engkau benar-benar mencintainya, marahlah dengan lembut.

Khan, engkau marah karena berharap agar dia menjadi kekasih yang lebih baik bagimu?

Apakah engkau tidak merasa kasihan kepadanya, yang bersedih karena telah mengecewakanmu?

Jika engkau kekasih yang baik, kesedihannya adalah penguat cintamu, yang tak memampukanmu berlaku kasar kepadanya.

Seseorang itu disebut kekasih, karena dia lembut dan mendamaikan.















Engkau yang sedang dalam genggaman cinta, dengarlah ini …

Cinta adalah pemulia jiwa dan penghebat kehidupan.

Tapi,

Meskipun ironis dan mengkhawatirkan, cinta juga perendah yang bisa sangat kejam, yang menjadikan sesakti-saktinya kesatria meratapi cinta yang tak berbalas - dalam tangisan yang merendahkan dirinya sendiri, dan seanggun-anggunnya putri meliarkan dan memurahkan diri dalam pengejaran cinta palsu.

Hanya dua hal yang bisa menjagamu dalam ketidak-berdayaanmu saat dimabuk cinta, yaitu kesetiaanmu kepada Tuhan dan penghormatanmu kepada kemuliaan dirimu.

Karena, bukan cinta jika ia tak menjadikanmu mudah terperdaya dan terluka.

Maka, ekstra berhati-hatilah.

Dan bersiap-siaplah, karena saat engkau menangis terluka nanti, orang-orang dekatmu akan mengatakan:

"Khan aku udah bilang …, abis kamu gitu sih?
Dibilangin, gak percaya … Yah gitu deh!"

Mudah-mudahan engkau tersenyum sekarang, dalam doa yang tulus - agar Tuhan menjadikan cintamu dan cintanya jujur dan setia.











kena bangun balikmacam dulu , jangan mudah percayakan orang :)

Saturday, February 4, 2012

6 SEBAB BERUNTUNGNYA PEREMPUAN MEMPUNYAI RAHIM



1.) Dia bekerja dengan Allah..jadi 'kilang
'manusia.Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh..
7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah
anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya.

2.) Cuti bersalin juga sehingga 60 hari. Cuti ini bukan cuti suka hati
tapi, cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah..Orang
lelaki tak ada cuti dari sembahyang...sembahyang wajib
baginya dari baligh sehingga habis nyawanya..

3.) Satu lagi berita gembira untuk wanita, sepanjang dia
mengandung Allah sentiasa mengampunkan dosanya..lahir saja bayi, seluruh
dosanya habis.. Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita, jadi
kenapa perlu takut nak beranak? Marilah kita pegang kepada tali
Allah. Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, itu dianggap
mati syahid.. Allah izinkan terus masuk Syurga..

4.) Untuk peringatan semua wanita yang bersuami: Seluruh
kebaikan suaminya, semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa-
dosa suami dia tak tanggung.

5.) Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan terperanjat
dengan Pahala extra yang banyak dia terima diatas segala kebaikan
suaminya yang tak disedari.. Bila dia lihat suaminya tengah
terhegeh-hegeh di titian Sirat,dia tak nak masuk syuga tanpa
suaminya, jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk
lepas masuk syurga. Didunia lagi, kalau suami dalam
kesusahan isteri boleh bantu tambah
lagi di akhirat. Kalau seorang isteri asyik merungut, mulut
selalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra
ini.

6. )Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat
didalam dan diluar rumah, segala dosa-dosa anak isteri
yang tak dididik dia akan tanggung ditambah lagi dengan
dosa-dosa yang lain. Dinasihatkan kepada semua
wanita supaya faham akan syariat Allah agar tidak derhaka
denganNya. Dan semua lelaki fahami hati
naluri seorang wanita & isteri agar tidak derhaka denganNYA.......